top of page
shinex-logo.jpg

100% VAX, INGET VATTEN

EN REVOLUTIONERANDE TRYCKLUFTSVAXNING

Förutom tvättning av bilen bör man också vaxa den regelbundet. Det gamla vaxlagrets slitage kan provas för hand och ett tydligt tecken på att det behövs en ny vaxning är att vattnet inte längre bildar droppar på lackytan. Vaxningens uppgift är att skydda lacken från smuts, blekning och slitage orsakad av stenskott och liknande.

 

Vaxningen bör göras i solskydd och en viss temperatur. Resultatet påverkas utav vaxets kvantitet och kvalitet. För att nå det bästa slutresultatet bör vaxningen göras för hand, men majoriteten utav bilägarna har inte möjlighet p.g.a. ett passande utrymme, tid eller på grund av bristande kunskap.

shinex_960px.jpg

100% VAX

Luftvaxningens styrka ligger i 100 procent vax som inte späds ut med vatten. Före appliceringen torkas ytan. Vaxet appliceras på lackytan med hjälp av speciella munstycken, som i spetsen blandar vaxet med tryckluft. På det sättet förvandlas 100 % vaxet till en dimma och sprids jämnt ut utan vatten.

shinex-suutitimet-swe.png

Med 100 % vax bildas det på lackytan en långvarig, skyddande film. Samtidigt framhävs den ursprungliga färgen. Från maskintvättar med Shinex -tryckluftsvaxning får man således den bästa maskinvaxningen.

BEVISAT EFFEKTIVT

Finska VTT har forskat och bevisat i mars 2013 att med Shinex-tryckluftsvaxning uppnår man till och med en 60 % ökning i glansen. I genomsnitt förbättrades glansen med 30–60 procent. Det som också är viktigt att notera, att ju äldre bilen är desto mer ökar glansen. Följande bild visar en Volvo som är årsmodell 1999 före och efter luftvaxningen. Bilen är körd ca. 358 000 km.

shinex-volvo1.png
bottom of page