top of page
Car Wash
FÖRDELAR MED AUTOMATTVÄTT

En regelbunden tvättning och vaxning av bilen förebygger smuts, så om du tvättar din bil regelbundet kommer du i slutändan undan med mindre. Utöver en regelbunden tvätt så är det dessutom viktigt att välja rätt tvättprogram. I vårt breda urval hittar du olika sorters tvättalternativ, med eller utan borste.  Genom att med jämna intervaller välja vårat SHINEX AIRWAX-program, så säkerställer du att ytan hålls ren och fräsch. Hos oss kan du också hålla bilen fräsch på insidan genom att regelbundet dammsuga den.

HUR OFTA SKALL MAN TVÄTTA BILEN?

Hur ofta man skall tvätta bilen beror på årstiden och hur mycket man kör. Den allmänna rekommendationen är ändå att man borde tvätta bilen två gånger i månaden. På det sättet kommer smuts som förorsakas av småpartiklar inte åt att samlas på lacken. Val av tvättprogram beror inte bara på smutsighetsgraden, utan också på hur länge sedan det var från den tidigare tvätten och vaxningen.

Om den föregående tvätten genomfördes just och bilen har blivit lerig t.ex. i vårväglaget, så kan en BORSTLÖS-program räcka. Om det har hunnit gå en längre tid sedan den föregående tvätten så lönar det sig att välja ett BASIC+-program. Har man kört på vägar som är saltade rekommenderar vi program med säsongsrengöring SHINEX AIRWAX eller EFFEKTTVÄTT.  Med SHINEX AIRWAX tillsätts vax på lacken, som underlättar kommande tvättar genom att avstöta smuts.

Kom ihåg att genom att regelbundet tvätta så blir bilen enklare ren eftersom man avlägsnar orenheter som inte hunnit gro sig fast med mindre besvär. När man håller bilen ren och vaxad, så är det lättare och förmånligare att använda sig av biltvätt.

DET LÖNAR SIG ATT SKÖTA OM BILEN

 En nytvättad bil är givetvis representativ, men det är också viktigt att tvätta bilen för att hålla lacken i skick. En bil som används blir smutsig oberoende av väder och årstid. Bara det att den förvaras utomhus ökar tvättbehovet.

Lagret som samlas på våren av pollen, det smutsiga vattnet och sörjan som skvätter när det regnar, är lätta att upptäcka med bara ögonen. På samma sätt är det med insektrester och fågelavföring som fastnar på bilen under somrarna. Det uppkommer ändå ständigt smuts på bilens yta, som kan vara svår att se mot lackens färg. Ett dylikt tunt smutslager som fastnar ordentligt fast i lacken orsakas av damm, avgaser och andra luftföroreningar.

Oberoende om smutsen är lätt att se eller inte, så borde bilens lack rengöras och vaxas regelbundet. Tanken med regelbunden tvätt är framför allt att förhindra att smutslagret fastnar i lacken för hårt. På så sätt förhindrar man att lacken blir matt. Dessutom förebygger manrostangrepp.

Fastlagrad smuts sliter på lacken både på våren och sommaren, när solen förstärker smutsens skadliga inverkningar. En ren och vaxad målyta är inte lika känslig för UV-ljus och problem som orsakas luftföroreningar.

En glänsande bil betyder inte bara att lacken glänser utan också det att körljusen, reflexerna, fönstren och speglarna är rena. Tryggheten ökar när bilen syns i trafiken eftersom man upptäcks lättare av övrig trafik.

När man har skött om lacken är det också lättare att sälja bilen vidare. En välskött bil håller ett bättre värde. En regelbunden tvätt och vaxning lönar sig, eftersom bilen då bättre bevarar sitt värde och sin glans.

bottom of page